Grilovaný mečoun s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo bylinkové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Filé z mečouna
  • 1 ks Limetka
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Feferony
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 681 mg
  • Vláknina 2559 mg
  • Vitamín A 2559 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce ryby omyjeme a osušíme. Limetkovou kůru a šťávu smícháme s olejem, přidáme na kostičky nakrájenou feferonku a směsí rybu pokapeme. Necháme pod pokličkou asi 30 minut odležet.

  • 2

    Porce mečouna spolu s očištěnou jarní cibulkou grilujeme po každé straně asi 5 minut. Během grilování je potíráme trochou bylinkového másla a podle chuti osolíme.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře, obložíme zbylým bylinkovým máslem a posypeme nakrájenou cibulovou natí.

Komentáře k receptu