Polévka kančí
Suroviny
- 400 g Kančí maso
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Rajčata Cherry
 - 200 g Fazole
 - 700 ml Hovězí vývar základní
 - 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 474 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 27.6 mg
 - Draslík 487.5 mg
 - Vláknina 3300.1 mg
 - Vitamín A 3300.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené kančí maso osmažíme na másle, přidáme nasekanou cibuli, česnek, osmahneme, zalijeme 150 ml vody, okořeníme a necháme 40 minut povařit.
 - 
                                2
Žampiony i feferonku zbavenou pecek nakrájíme a přidáme k masu. Přisypeme fazolky, rajčata a zalijeme vývarem, necháme 10 minut povařit.
 - 
                                3
Závěrem polévku ochutíme zakysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou.