Orzo se špenátem a bylinkami
Suroviny
- 200 g Špenát listový čerstvý
 - 250 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 60 g Sýr Feta
 - 150 g Roketa
 - 20 g Petržel kudrnka
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Čekanka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 514 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 25.7 mg
 - Draslík 599.5 mg
 - Vláknina 8410.8 mg
 - Vitamín A 8410.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a uvaříme v ní těstoviny. Vaříme je podle návodu na obalu, většinou tak 8-10 minut. Těstoviny musí být měkké, ale pevné.
 - 
                                2
Do mísy se studenou vodou vložíme 12 kostek ledu. Ze špenátu odstraníme tuhé stonky a listy důkladně opláchneme. Nahrubo nakrájíme roketu, koriandr, petrželku a zelené části cibulek.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme připravené bylinky a zeleninu a vaříme 15 vteřin. Poté slijeme a prudce ochladíme ve vodě s ledem, aby bylinky se zeleninou neztratily zelenou barvu. Poté, co vše vychladne, vymačkáme z nich nadbytečnou vodu a vše rozmixujeme v mixéru.
 - 
                                4
Přidáme panenský olivový olej a olivový olej a opět důkladně mixujeme, dokud se vše nepromíchá. Směs vmícháme do uvařených těstovin a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, na které navršíme těstoviny. Podle chuti můžeme posypat nastrouhaným sýrem feta a ozdobit stroužky citronu. Lze podávat horké nebo vychladlé na pokojovou teplotu.