Pstruh s vermutem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 597 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 142 mg
 - Draslík 873.6 mg
 - Vláknina 1172.5 mg
 - Vitamín A 1172.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme a nasekáme polovinu šalotky. Spaříme půl minuty rajče, scedíme ho, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájejíme ho na kostičky. Vykucháme a promyjeme pstruhy.
 - 
                                2
Do hrníčku nalijeme vermut, přidáme polovinu nasekané petrželky, nasekanou šalotku a pokrájené rajče. Na mírném plameni necháme polovinu vermutu vyvařit, přilijeme smetanu a 5 minut vše povaříme.
 - 
                                3
Do máslem vymazaného pekáče dáme pstruhy, osolíme je a opepříme, zalijeme je bílým vínem, pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme do trouby předehřáté na 180 °C, dokud pstruhům nevylezou oči z důlků a nebudou matně bílí. Rozdíme pstruhy na předehřáté talíře, přelijeme je omáčkou,posypeme petrželkou a podáváme.