Kuře s medem a pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1184 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 963 mg
 - Bílkoviny 84 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 344.5 mg
 - Draslík 1442.3 mg
 - Vláknina 7972.5 mg
 - Vitamín A 7972.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře položíme na prkénko hřbetní stranou navrch. Nůžkami na drůbež ho podél hřbetu rozstřihneme, prsní kost však necháme neporušenou.
 - 
                                2
Kuře omyjeme studenou vodou, necháme okapat a rozložíme na prkénko kůží navrch. Kuře zploštíme, konce nohou odstřihneme.
 - 
                                3
Dvěma dlouhými špejlemi kuře zpevníme, aby drželo rozložené naplocho. Kůži osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Připravíme marinádu: pomerančový džus, vinný ocet, med a estragon dáme do mísy a promícháme. Kuře vložíme do marinády, zakryjeme pokličkou, necháme 4 hodiny v chladničce marinovat. Během uvedené doby je několikrát obrátíme.
 - 
                                5
Příprava omáčky: zakysanou smetanu, estragon, pomerančovou šťávu, med a nadrobno nakrájené olivy smícháme, osolíme, opepříme. Misku s omáčkou přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky vychladit.
 - 
                                6
Kuře s marinádou upravíme na pekáč kůží dospod, obložíme dílky pomeranče a pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom kuře obrátíme a pečeme ještě 20-30 minut. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou. Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, ozdobíme estragonem.
 - 
                                7