Bůčkový guláš na česneku
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 100 g Kabanos
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 600 g Vepřový bok
 - 700 ml Voda pitná
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Majoránka
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 10 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1010 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 97 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 392.7 mg
 - Vláknina 2757.8 mg
 - Vitamín A 2757.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bůček bez kostí nakrájíme na kostky, uzeninu také. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme kostky masa a uzeniny, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Osolíme a ochutíme pepřem a kmínem. Pokrm dusíme 20 minut a občas jej promícháme. případně podlijeme vodou.
 - 
                                3
Během dušení sbíráme tuk, který naléváme do rendlíku. Sebraný tuk zasypeme moukou a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme trochu mleté papriky, necháme ji v tuku rozpustit a ochucený tuk pak vlijeme do guláše. Dusíme dalších 20 minut. Minutu před koncem vaření vmícháme do guláše utřený česnek a dochutíme majoránkou.