Skopové ragú s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Skopové maso přední
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 5 g Petržel - nať
  • 1000 g Rýže dušená
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Rajčata
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 129.7 mg
  • Draslík 585.9 mg
  • Vláknina 3860.1 mg
  • Vitamín A 3860.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nahrubo, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme kousky masa a opékáme. Přisypeme cibuli, orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Ochutíme bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a česnekem. Přisypeme ještě oloupaná rajčata bez jader a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní vmícháme dušenou rýži, povaříme ještě 1 minutu, stáhneme z ohně a necháme 10 minut odpočívat, aby rýže do sebe vsákla veškerou vůni.

Komentáře k receptu