Bábovka s citronovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 100.4 mg
 - Draslík 113.7 mg
 - Vláknina 1921.5 mg
 - Vitamín A 1921.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve utřeme v míse do hladkého krému změklé máslo s 220 g cukru a najemno nastrouhanou citronovou kůrou. Postupně vmícháme rozšlehaná vejce, poté mouku a kokosovu moučku. Přidáme zakysanou smetanu, přilijeme mléko a uhněteme dohladka. Těsto přemístíme do vymazané bábovkové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hodinu.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme sirup. Do kastrůlku nasypeme zbytek cukru, zalijeme vodou a citronovou šťávou a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přivedeme k varu a povaříme ještě cca 4 minuty do zhoustnutí.
 - 
                                3
Polovinou horkého sirupu přelijem bábovku a ve formě necháme 4 minuty odpočinout. Vyklopíme, polijeme zbytkem sirupu a podáváme.