Zákusky s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Brambory
  • 350 g Celer bulvový
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Hořčice francouzská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 143 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 563.9 mg
  • Vláknina 10865 mg
  • Vitamín A 10865 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme na plech papriky a pečeme v předehřáté troubě 35 minut při teplotě 190 stupňů. Obrátíme je po 20 minutách. Přikryjeme kusem látky a necháme vychladnout 10 minut. Z paprik odstraníme slupku, rozkrojíme na půl a zbavíme semínek. Pokrájíme na proužky a vložíme do mísy.

  • 2

    Do uzavíratelné lahvičky dáme vinný ocet, olej, hořčici, sůl, pepř a med. Vše dobře promícháme. Obsah nalijeme na papriky a necháme marinovat 2 hodiny.

  • 3

    Do mísy dáme nastrouhané brambory, mrkev a celer, přidáme citronovou šťávu a česnek. Máme podklad. Přidáme rozpuštěné máslo a vejce. Směs rozdělíme na 8 dílů a přendáme na plech vyložený pergamenovým papírem. Zformujeme z každého dílu placičku o průměru 10 cm. Potřeme olejem.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. V pánvi prohřejeme 3 minuty papriky.

  • 5

    Lžící dáme na každé kolečko papriky a ozdobíme petrželkou.

  • 6

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu