Fazole pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Fazole
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 4.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Melasa
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 695 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 675.9 mg
  • Vláknina 9574 mg
  • Vitamín A 9574 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 150 stupňů. Propláchneme fazole a dáme do do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté je necháme okapat a dáme do zapékací mísy.

  • 2

    V pánvi wok rozpálíme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přimícháme melasu, med, hořčici, sójovou omáčku a rajčatovou pastu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu, poté ho nalijeme na fazole.

  • 3

    Kouskem provázku svážeme bobkový list, rozmarýn, tymián a šalvěj a přidáme k fazolím.

  • 4

    Pomeranč oloupeme a vymačkáme z něj šťávu. 3 plátky kůry přidáme k fazolím s pepřem. Pod pokličkou vaříme 1 hodinu.

  • 5

    Šťávu z pomeranče smícháme se solamylem na pastu. Přimícháme s červenou paprikou do fazolí. Pod pokličkou vaříme dalších 60 minut, až omáčka zhoustne a fazole změknou. Odstraníme bylinky a pomerančovou kůru.

  • 6

    Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu