Špenátové závitky s kořeněným mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 200 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 77.4 mg
  • Draslík 548.5 mg
  • Vláknina 6568.6 mg
  • Vitamín A 6568.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 158.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.

  • 2

    Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme zchladnout. Rohlíky v míse přelijeme mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Přidáme maso, česnek, cibuli se slaninou, majoránku, kmín, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Několik špenátových listů přeložíme přes sebe, na ně dáme váleček mleté směsi, pevně zavineme a vkládáme do rozpáleného másla. Osmažíme ze všech stran, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.

  • 4

    Závitky podáváme sypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu