Těstovinový salát s bílou ředkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny konzumní
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Ředkvička
  • 100 g Okurka salátová
  • 50 g Ředkev bílá
  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 8.1 mg
  • Draslík 358.6 mg
  • Vláknina 2676 mg
  • Vitamín A 2676 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařící a osolenou vodou vysypeme těstoviny a podle návodu na sáčku je uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme vychladnout a necháme na další použití.

  • 2

    Salátovou okurku umyjeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme je do mísy, přidáme umyté a na tenké kolečka nakrájené ředkvičky, nasekaný kopr, pokapeme citrónovou šťávou, vysypeme cukr, suroviny promícháme a smícháme s vychladlými těstovinami. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata, vylijeme jogurt, ten polijeme olejem, zamícháme, podle chuti osolíme a salát porcujeme na talíře.

  • 3

    Ředkev bílou a česnek oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, spolu smícháme a posypeme každou porci na talíři.

Komentáře k receptu