Kozáky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Houby kozák osikový
  • 140 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 53.1 mg
  • Vláknina 1073.5 mg
  • Vitamín A 1073.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kozáky nakrájíme na plátky. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Za občasného míchání podusíme asi 15 minut.

  • 2

    Potom slijeme přebytečnou tekutinu, houby zalijeme vroucí smetanou a znovu zvolna podusíme asi 5 minut.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo rýže.

Komentáře k receptu