Chléb ze směsi ječné a ovesné mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 948 kcal
 - Sacharidy 161 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 116 g
 - Cholesterol 9.6 mg
 - Draslík 638.6 mg
 - Vláknina 24917.3 mg
 - Vitamín A 24917.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 244.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Všechny druhy mouky pečlivě promícháme a jejich směs přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Vše poprášíme droždím.
 - 
                                2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
 - 
                                4
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.