Kdoulové marmelo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 169 mg
 - Vláknina 26.7 mg
 - Vitamín A 26.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Otřené a omyté kdoule zbavíme stopek a kalichů, nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě asi 1 hodinu, až se začnou rozpadat. Směs přepasírujeme přes síto nebo v pasírovacím strojku. Z propasírované směsi odvážíme 1 kg, přimícháme citronovou šťávu a cukr, přivedeme k varu a na silném plameni vaříme za neustálého míchání asi 6 minut.
 - 
                                2
Provedeme želírovací zkoušku a pokud je to nutné, vaříme ještě 1-2 minuty a opět provedeme želírovací zkoušku. Hotovou marmeládu naplníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.