Ruský jablkový kysel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
 - Sacharidy 146 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 127 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 704.8 mg
 - Vláknina 23200 mg
 - Vitamín A 23200 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme a dáme je do hrnce s vodou. Přimícháme cukr a citronovou šťávu a ohřejeme.
 - 
                                2
V misce rozmícháme bramborovou moučku s jednou deci studené vody, vmícháme ji k jablkům v hrnci a směs krátce převaříme. Kysel přelijeme do salátové mísy a necháme vychladit.