Nádivka ze žemlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1132 kcal
 - Sacharidy 134 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1020 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 785 mg
 - Draslík 267.3 mg
 - Vláknina 457.2 mg
 - Vitamín A 457.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky rozkvedláme v mléce, osolíme, přidáme špetku muškátového květu, na jemno nakrájenou petrželovou nať a rozehřáté máslo.
 - 
                                2
Žemle rozkrájíme na kostičky a polijeme je připravenou směsí. Nemícháme, necháme směs pouze vsáknout.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme tuhý sních a lehce ho vmícháme do žemlí.
 - 
                                4
Nádivkou naplníme masové kapsy.
 - 
                                5
Pokud zbyde nádivka po naplnění kapsy, uděláme z ní váleček, zabalíme do alobalu a dáme péct k masu až téměř ke konci pečení.