Hejk ve vinném těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 402 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 298.6 mg
 - Draslík 97.1 mg
 - Vláknina 1506.3 mg
 - Vitamín A 1506.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z ryby odstraníme páteř i ploutve, omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, ty osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Žloutky našleháme s vínem, bílky osolíme a ušleháme z nich pevný sníh. Ten vařečkou lehce smícháme se žloutky a zároveň pomalu přisypáváme mouku, až vznikne poddajné těsto.
 - 
                                3
Jednotlivé proužky ryby namáčíme ve vinném těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
 - 
                                4
Podáváme na listech hlávkového salátu.