Koláč Galette

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 5 g Droždí sušené
  • 60 g Cukr krupice
  • 20 g Kakao instantní - Granko
  • 200 ml Voda pitná
  • 20 ml Rum
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Rum
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 170.2 mg
  • Draslík 56.6 mg
  • Vláknina 5586 mg
  • Vitamín A 5586 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu, rum, rozpuštěné máslo, přidáme mouku, sušené droždí a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme 2 cm silnou kulatou placku a pečeme ji 20 minut v troubě, vyhřáté na 180 stupňů.

  • 2

    Mezitím připravíme krém: v rendlíku ušleháme žloutky s cukrem do pěny a pozvolna zalijeme svařeným horkým mlékem, na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Zalijeme rumem, odstavíme, necháme vychladnout. Krém přendáme do mísy a ve vodní lázni vmícháme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Poté jemně šleháme, až je krém hladký a jemný, upečenou placku opatrně rozřízneme a hotovým krémem bohatě naplníme. Povrch koláče posypeme instantním kakaem.

Komentáře k receptu