Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy
Suroviny
- 200 g Mouka polohrubá
 - 250 g Hrušky
 - 150 g Sýr Gorgonzola
 - 100 g Vlašské ořechy
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 - 6 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 751 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 250.1 mg
 - Vláknina 11789.2 mg
 - Vitamín A 11789.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do jedné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem.
 - 
                                2
Omyté tvrdší hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté lístky bazalky pokrájíme nadrobno. Plísňový sýr italského typu nakrájíme na malé kostičky. Vlašské ořechy (100 g) nastrouháme.
 - 
                                3
Všechny pokrájené ingredience dáme do mísy k mouce, promícháme a za stálého míchání přilijeme 6 lžic oleje z vlašských ořechů a 4 lžíce zakysané smetany. Těsto musí být důkladně promíchané, aby se všechny ingredience spojily. Naplníme formičky do 2/3 a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 12-15 minut. Po 2 minutách teplé muffiny vyjmeme z formiček, vložíme do košíčků a do každého středu muffiny vložíme půlku vlašského ořechu. Podáváme je hned teplé.