Veganské fondue s bagetkou
Suroviny
- 50 g Kvasnicové vločky
 - 600 ml Vývar zeleninový
 - 200 ml Víno bílé veganské
 - 100 ml Olej řepkový
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Bageta
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Potravinářský škrob
 - 2 polévková lžíce Mandlové pyré
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1610 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 2.7 mg
 - Draslík 366.4 mg
 - Vláknina 8836.1 mg
 - Vitamín A 8836.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi nasucho opékáme kvasnicové vločky asi 1 minutu, potom je ihned vyjmeme do mističky.
 - 
                                2
Oloupaný stroužek česneku přepůlíme a potřeme jím vnitřek nádoby na fondue.
 - 
                                3
Potravinářský škrob rozmícháme s trochou studené vody dohladka.
 - 
                                4
V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar spolu s kvasnicovými vločkami, vínem, hořčicí, mandlovým pyré, olejem a prolisovaným česnekem. Vmícháme škrob a vaříme, dokud směs nebude mít krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme špetkou muškátového oříšku, cukrem, solí a pepřem.
 - 
                                5
Fondue potom přelijeme do připravené nádoby a přeneseme na stůl. Na talíři podáváme na kostky nakrájenou čerstvou bagetu. (Kostky bagety krájíme větší, lépe se dají napíchnout na fondue jehly).