Propadlina
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Tvaroh tučný
 - 170 g Cukr krupice
 - 250 ml Voda pitná
 - 170 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 2 kávová lžička Pudinkový prášek - jahodový
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 126.1 mg
 - Draslík 209.6 mg
 - Vláknina 3437.3 mg
 - Vitamín A 3437.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 194.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vymažeme máslem, vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.
 - 
                                2
Měkké tvarohy ušleháme s vanilkovým cukrem smíchaným s pudinkem, nejlépe ovocným.
 - 
                                3
Těsto připravíme důkladným smícháním všech surovin (kypřicí prášek a sodu vmícháme naposledy).
 - 
                                4
Těsto vlijeme na plech a náplní na něj tvoříme mřížku. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.