Česneková polévka s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 115 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 417.9 mg
 - Vláknina 5074.8 mg
 - Vitamín A 5074.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.6 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle z předešlého dne vydlabeme a vložíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom je vymačkáme a umixujeme spolu s oloupaným, nahrubo nasekaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme mleté mandle a ocet a do mixéru zvolna přiléváme studenou vodu a mixujeme, až vznikne krémová polévka. Necháme ji chladit 2 hodiny.
 - 
                                2
Vychlazenou polévku rozdělíme do talířů a přidáme omyté, rozpůlené bobule vína zbavené zrnek. Nakonec polévku posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme oreganem.
 - 
                                3
Podáváme s bílým pečivem.