Ruote se sýrem a s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Ořechy vlašské
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 100 g Mascarpone
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 107 mg
  • Vláknina 9487.8 mg
  • Vitamín A 9487.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu doměkka.

  • 2

    Ořechy nasekáme nahrubo. V hrnci nebo na pánvi rozpustíme máslo, přidáme ořechy a minutu pražíme. Pak přidáme smetanu, vývar, zvýšíme teplotu a omáčku přivedeme k varu.

  • 3

    Přidáme sýr a mícháme, až je omáčka hladká. Opepříme a přidáme nasekanou petrželku.

  • 4

    Slité a okapané těstoviny přendáme na mísu, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu