Vepřová roláda s oříškovými kuličkami
Suroviny
- 80 ml Olej olivový
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Fíky čerstvé
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 8 ks Olivy zelené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Vepřová kýta
 - 0.25 šálek Oříšky piniové
 - 1.5 šálek Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 996 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 381 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 260.1 mg
 - Draslík 1260.2 mg
 - Vláknina 9358.2 mg
 - Vitamín A 9358.2 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, fíky, pažitku, petrželku a olivy nasekáme, oříšky pokrájíme.
 - 
                                2
Na 60 ml oleje necháme změknout cibuli a česnek. Vmícháme strouhanku, fíky, olivy, oříšky, citronovou šťávu, petrželku, žloutek, špetku soli a pepře.
 - 
                                3
Z masa odstraníme šlachy a nařežeme ho na jeden plát. Polovinu nádivky natřeme na maso, srolujeme ho jako roládu a zašijeme.
 - 
                                4
Na oleji v pekáči pečeme roládu asi hodinu a patnáct minut. Nádivku propracujeme a utvoříme z ní kuličky, které přidáme asi dvacet minut před koncem pečení rolády.
 - 
                                5
Maso necháme po pečení deset minut odpočinout a na plátky ho podáváme s kuličkami.