Stortelli s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Cuketa
  • 200 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 20 g Bazalka
  • 500 g Mušle slávky
  • 350 g Těstoviny Stortelli
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1748 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 809.2 mg
  • Vláknina 11177.5 mg
  • Vitamín A 11177.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme. Cukety pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Mušle dáme do pánve, přidáme 1 lžíci oleje, 1 stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při střední teplotě je necháme pod pokličkou. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky vyloupeme ze skořápek. Vyhodíme skořápky a mušle, které se neotevřely. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme.

  • 3

    Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a lehce osmažíme zbývající stroužek česneku. Přidáme kolečka cuket, 2-3 minuty je smažíme, přidáme po špetce soli a mletého pepře a necháme vše při střední teplotě ještě 3-4 minuty dusit.

  • 4

    Do pánve nalijeme zbývající olej a prudce na něm 2-3 minuty smažíme krevety. Přidáme kolečka cuket a mušličky, které jsme si odložili stranou, trochu tekutiny z vaření, rajčata, špetku soli a všechno ještě 2-3 minuty podusíme.

  • 5

    Mezitím uvaříme těstoviny, scedíme je, promícháme s omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou a bazalkou a horké podáváme.

Komentáře k receptu