Sépie na černo se salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1191 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 168 mg
 - Draslík 804.7 mg
 - Vláknina 3858.5 mg
 - Vitamín A 3858.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sépie očistíme, vykucháme a odstraníme hřbetní kost. Uschováme váčky s inkoustovou tekutinou. Odstranímte oči a zobáček, sloupneme kůži a promyjeme.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli a stroužek česneku. Nasekáme a osmažíme na oleji. Zvýšíme plamen, přidáme celé sépie a za občasného zamíchání smažíme.
 - 
                                3
Zalijeme vínem a necháme vyvařit.
 - 
                                4
Přidáme rajčatovou omáčku, šafrán, nasekanou petrželku a pod pokličkou sépie dusíme na mírném plameni 25 minut,dokud nezměknou. Přilijeme inkoustovou tekutinu a vše promícháme.
 - 
                                5
Očistíme lociku, rozebereme na lístky, omyjeme a smažíme 5 minut na oleji, osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme sépie s omáčkou a hotový pokrm podáváme.