Chobotnice v rendlíku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 960 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 932.4 mg
 - Vláknina 4625 mg
 - Vitamín A 4625 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.1 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme chobotničky, vykucháme, stáhneme z kůže a promyjeme ve studené vodě. Oloupeme stroužek česneku a lehce ho podrtíme. Oloupeme cibuli a pokrájíme tenká kolečka. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
 - 
                                2
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme nahrubo. V pánvi osmažíme na oleji česnek a cibuli.
 - 
                                3
Stroužek česneku vyhodíme a postupně dáváme do pánve chobotničky. Za častého míchání je smažíme.
 - 
                                4
Zalijeme chobotničky bílým vínem a vývarem a necháme zčásti vyvařit. Přidáme pokrájená rajčata, část nasekané petrželky, sůl a čerstvě mletý pepř. Na středním plameni dusíme chobotničky a rajčata pod pokličkou asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme horký, posypaný zbytkem nasekané petrželky.