Sicilské penne
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 100 g Lilek
 - 80 g Sýr Parmezán
 - 10 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Bazalka
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 250 g Jehněčí maso mleté
 - 500 g Těstoviny penne
 - 15 ml Olej olivový
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1343 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 87.2 mg
 - Draslík 375.9 mg
 - Vláknina 12937.5 mg
 - Vitamín A 12937.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Penne uvaříme podle návodu al dente.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli a nakrájíme. Oloupeme česnek a prolisujeme. Lilek
 - 
                                3
nakrájíme na kostky.
 - 
                                4
Mleté jehněčí vydatně ochutíme solí, pepřem a paprikou. Ve woku rozpustíme máslo a zlehka v něm maso opečeme.
 - 
                                5
Přidáme cibuli, česnek a kostky lilku. Všechno dochutíme solí a pepřem, necháme asi 7 minut táhnout.
 - 
                                6
Opereme, dosucha otřepeme a nasekáme bazalku. Rozmícháme sýr a bazalku se smetanou, přidáme ji ke směsi mletého jehněčího a zeleniny.
 - 
                                7
Slijeme penne a trochu pokapeme olejem, aby se nelepily. Potom je upravíme na talíře a podáváme.