Dýňové noky s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 190 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Máslo bylinkové
  • 500 g Dýně
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 512.5 mg
  • Vláknina 5325 mg
  • Vitamín A 5325 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni nakrájíme na kusy, odstraníme semena a vnitřní měkkou část, dužninu se slupkou pečeme asi 1 1/4 hodiny doměkka. Necháme ji mírně vychladnout, potom dužninu seškrábneme ze slupky a dáme ji do velké mísy. Do mísy prosejeme mouku, přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu, vejce a trochu pepře. Suroviny nejprve promícháme v míse a potom těsto zlehka hněteme na pomoučeném válu asi 2 minuty,

  • 2

    až je hladké.

  • 3

    Těsto rozdělíme na poloviny a utvoříme z nich válečky dlouhé asi 40 cm. Každý váleček rozdělíme na 16 dilů. Dílky upravíme do tvaru oválků a oválky přitiskneme zadní stranou vidličky na vál, až se na nich utvoří prohlubně.

  • 4

    Noky vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, dokud nevyplavou k povrchu. Potom je vyjmeme naběračkou s otvory a udržujeme teplé.

  • 5

    Bylinkové máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme noky, rozdělíme na talíře, pokapeme bylinkovým máslem a posypeme zbylým parmazánem.

Komentáře k receptu