Zapečené bolognese

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Podravka
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 96.9 mg
  • Draslík 115.3 mg
  • Vláknina 1578.9 mg
  • Vitamín A 1578.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli zpěníme na oleji a přidáme maso. Okořeníme, osolíme a opepříme. Za občasného míchání maso opečeme.

  • 2

    Když je maso upečené, přidáme česnek, majoránku a osmahneme. Poté zalijeme rajčaty s kečupem a lžící hladké mouky.

  • 3

    Necháme omáčku vychladit a přilijeme smetanu.

  • 4

    Přisypeme vařené těstoviny a dáme směs do formy a zasypeme sýrem.

  • 5

    Pečeme 25 minut.

Komentáře k receptu