Rizoto s Martini
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1399 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 27.6 mg
 - Draslík 83.6 mg
 - Vláknina 2460 mg
 - Vitamín A 2460 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme. Přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne.
 - 
                                2
Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. Poklici odstraníme a ihned podáváme.