Špagetová cihlička s houbovým ragú
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 50 g Mrkev kořen
 - 300 g Špagety, Makarony
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 300 g Hříbky čerstvé
 - 80 g Salsa rajčatová
 - 150 g Rajčata Cherry
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Chilli paprička sušená
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 679 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 970.2 mg
 - Vláknina 14697.5 mg
 - Vitamín A 14697.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v osolené vodě „al dente", dáme je do hranaté zapékací mísy vyložené pečicím papírem, na ně položíme další papír a druhou mísu, aby se dobře stlačily. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Houby nakrájíme na kousky a podusíme je společně s feferonkou a nadrobno nakrájenou zeleninou. Na oleji je osmahneme dorůžova a pak restujeme 7-8 minut. Scedíme je, dáme na prkénko a nahrubo nakrájíme, dáme je znovu na pánev a přidáme rajčatovou salsu, rajčatový protlak, sůl, pepř a nadrobno nakrájenou petrželku. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut do zhoustnutí a případně ještě dochutíme.
 - 
                                3
Celá rajčata dáme s trochou oleje a neoloupaným česnekem do trouby předehřáté na 170 °C a sušíme asi 30 minut, aby byla méně vodnatá.
 - 
                                4
Těstoviny nakrájíme na kostky či kolečka a osmahneme je na teflonové pánvi mírně pomazané olejem, aby se po stranách zbarvily dozlatova a uvnitř ohřály. Podáváme je s houbovým ragú a pečenými rajčaty.