Těstovinový salát se zeleninou a cukrovým hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Špagety
  • 100 g Hrášek
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.5 hrst Kopr čerstvý
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6.9 mg
  • Draslík 420 mg
  • Vláknina 9783.5 mg
  • Vitamín A 9783.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v 500 ml osolené vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Hrášek omyjeme, konce lusků odkrojíme. V hrnci dáme vařit 250 ml vody a hrášek v ní krátce blanšírujeme. Poté hrášek scedíme přes cedník, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Opláchneme papriku, překrojíme, vyjmeme jadřinec a jadýrek se zbavíme pod tekoucí osolenou vodou. Papriku nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať, bazalku a kopr opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.

  • 4

    V misce smícháme smetanu a jogurt, přidáme křen, bazalku, petrželovou nať, kopr a dochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Dresink vmícháme k zelenině a přidáme špagety. Salát upravíme na misky a vlažný podáváme.

Komentáře k receptu