Teleci na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 800 g Telecí kýta
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 160.8 mg
  • Draslík 984.1 mg
  • Vláknina 6431.1 mg
  • Vitamín A 6431.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nakrájíme na 5 porcí, lehce naklepeme, nasolíme a na pánvi orestujeme ze všech stran na rozpáleném másle. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vložíme do něj orestované maso, přilijeme ocet, víno a vodu. Přihodíme bobkový list, 3 stroužky česneku, tymián a skořici. Přidáme celé cibule a rozkrájená rajčata a vaříme na mírném ohni hodinu a půl, potom maso vyjmeme a uchováme teplé. Omáčku zcedíme, osolíme, okořeníme a vrátíme do ní porce masa. Servírujeme např. s rýží.

Komentáře k receptu