Ražniči z telecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 kg Játra telecí
  • 0.25 kg Slanina vepřová
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 475 mg
  • Draslík 520.6 mg
  • Vláknina 263 mg
  • Vitamín A 263 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a odblaněná játra nakrájíme na malé čtverečky. Osolíme, opepříme a stejně nakrájíme i slaninu.

  • 2

    Na jehlu napichujeme střídavě játra potřená máslem a slaninu slabě posypanou strouhankou.

  • 3

    Pečeme na rožni asi 15 minut. Podáváme se smaženými bramborami.

Komentáře k receptu