Polvorones

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 125 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Anýz mletý
  • 2 kávová lžička Sherry brandy
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 15.6 mg
  • Vláknina 933.5 mg
  • Vitamín A 933.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ponorným šlehačem utřeme máslo do krému, přidáme žloutek, citrónovou šťávu, sherry a dobře prošleháme. Smícháme mouku, jednu lžíci cukru, sůl a mletý anýz. Polovinu směsi přidáme do krému a zlehka zapracujeme, druhou polovinu zapracujeme ručně.

  • 2

    Těsto vytvarujeme do tvaru koule, zabalíme do fólie a necháme hodinu v lednici.

  • 3

    Na válu vyválíme z těsta plát, kulatou formičkou o průměru 5 cm vykrajujeme kolečka. Pečeme na nevymazaném plechu v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut do světle hněda.

  • 4

    Necháme trochu vychladnout a obalíme v moučkovém cukru. Až zcela vychladnou, obalíme je ještě jednou. Uložíme na dva týdny do vzduchotěsné nádoby.

Komentáře k receptu