Ledový kořeněný punč z bílého vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hroznové víno
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 5 dl Víno bílé
  • 5 dl Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 171.2 mg
  • Vláknina 914.5 mg
  • Vitamín A 914.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé sladké hroznové víno omyjeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Vložíme do skleněného džbánu, zalijeme vychlazeným bílým vínem, studenou vodou, osladíme podle chuti, přidáme půl kávové lžičky muškátového oříšku, půl kávové lžičky mletého zázvoru, promícháme a dáme do chladničky vychladit na 1 - 2 hodiny. Poté punč rozlijeme do vysokých sklenic a podáváme se slámkou.

Komentáře k receptu