Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 2270 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 32.5 mg
 - Draslík 293.1 mg
 - Vláknina 670.5 mg
 - Vitamín A 670.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lososové filety rozložíme na pracovní plochu, odstraníme kostičky a potřeme je směsí mořské soli, cukru a pepře. Kopr opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme. Jeden filet vždy posypeme koprem a překryjeme druhým. Jednu třetinu kopru odložíme na omáčku. Maso vložíme do plastikového sáčku, vytlačíme vzduch a uzavřeme. Položíme do pánve, zatížíme prkénkem a necháme 1-2 dny marinovat v lednici. Mezitím občas otočíme.
 - 
                                2
Zbylý kopr nasekáme najemno, smícháme s octem, hořčicí, strouhaným křenem, ochutíme solí a pepřem. Filety vyjmeme ze sáčku, otřeme papírovou utěrkou a šikmo ostrým nožem nařežeme na tenké plátky. Podáváme studené s hořčičnou omáčkou. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb.