Švédské koňakové řezy
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Cukr krupice
 - 100 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 180 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Koňak
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 200 mg
 - Draslík 133.7 mg
 - Vláknina 1563 mg
 - Vitamín A 1563 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. V druhé misce utřeme změklé máslo s cukrem do pěny, poté přimícháme Maizenu, tři žloutky a znovu utřeme do pěny. 3 bílky vyšleháme na tuhý sníh, nakonec přimícháme koňak, postupně přisypeme mouku a za stálého míchání vypracujeme hladké těsto, zapracujeme sníh z bílků. Pekáček vytřeme máslem, vysypeme jemně pomletou strouhankou, těsto do něj nalijeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 35 - 40 minut.
 - 
                                2
Upečené těsto necháme vychladnout, nakrájíme na stejně velké obdélníčky, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a podáváme.