Švédské kornoutky plněné šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 205.2 mg
 - Draslík 39.5 mg
 - Vláknina 1627.5 mg
 - Vitamín A 1627.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, vymícháme hladké těsto.
 - 
                                2
Plech vytřeme olejem, na něj postupně klademe lžící hromádky těsta, které rozetřeme širokým nožem na tenké kulaté placičky. Pečeme při 190°C asi 10 - 15 minut do zlatova. Upečené a teplé svineme opatrně do kornoutků a necháme je vychladnout.