Sardelové oko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 4376 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 188.2 mg
 - Draslík 745.9 mg
 - Vláknina 4610 mg
 - Vitamín A 4610 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakládané sardelové řezy (v oleji) pokrájíme na drobné kostičky. Velkou cibuli rozkrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Doprostřed menšího talířku naaranžujeme do kruhu pokrájené sardelky, okolo nich poklademe krájenou cibuli. Do středu vložíme čerstvý vaječný žloutek - výsledek připomíná na pohled oko.
 - 
                                3
Podáváme s topinkami z toustového chleba, které jsme připravili v topinkovači.