Bělice se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 498 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 78.9 mg
 - Draslík 550.4 mg
 - Vláknina 10020.1 mg
 - Vitamín A 10020.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryby bělice očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavu, všechny ploutve a vzniklé filety vykostíme. Znovu je omyjeme a osušíme. Očistíme a omyjeme pórek, karotku a zeleninu pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
Pekáček vytřeme máslem (50 g). Na dno dáme 1/3 ryb, které osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme 1/3 zeleniny. Toto opakujeme ještě 2x.
 - 
                                3
V misce si rozmícháme v zakysané smetaně bílé víno a ryby polijeme. Celý povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a strouhankou. Pokapeme rozpuštěným máslem (60 g) a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Bělice pečeme přibližně 40 minut dozlatova. Horké porce ryb se zeleninou rozdělíme na talíře, a servírujeme.