Sardinkové závitky se sardelkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 5209 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 137.6 mg
 - Draslík 743.7 mg
 - Vláknina 446.4 mg
 - Vitamín A 446.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté sardinky rozřízneme od řitního otvorů ke hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme. Ryby dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, poté opatrně vyjmeme páteř a sardinky rozložíme na pracovní desku (kůží dospod). Do každé rybky vložíme kousek sardelového řezu a zavineme do závitku. Závitek můžeme přichytit párátkem. Solíme jen velmi mírně. Zapékací mísu vytřeme máslem a závitky klademe věsně vedle sebe. Posypeme je strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a dáme do předehřáté trouby péct.
 - 
                                2
Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 - 35 minut, do měkka. Podáváme je hned, ještě horké.