Zapékaná uzenina se sýrem a vejci
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice
 - 4 ks Párky jemné
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 45%
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1.5 polévková lžíce Kečup
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 371 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 275.2 mg
 - Draslík 102.2 mg
 - Vláknina 204.5 mg
 - Vitamín A 204.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce vyšleháme vejce se smetanou, solí, pepřem, hořčicí a moukou dohladka. Silnější párky (jemné, šunkové aj.) rozkrájíme, hřbety nařežeme na "ježka" a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem a hřbety párků potřeme kečupem (nebo ostrým kečupem podle chuti). Posypeme je hustě nastrouhaným tvrdým sýrem, zalijeme připravenou omáčkou a dáme je předehřáté trouby na 220 °C péct. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova a hned servírujeme.