Švédská vepřová pečeně na švestkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 811 mg
 - Bílkoviny 82 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 275.8 mg
 - Draslík 1740.7 mg
 - Vláknina 15811.2 mg
 - Vitamín A 15811.2 mg
 - Vitamín B6 2.8 mg
 - Vitamín B12 0.4 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky omyjeme, dáme do misky, zalijeme vlahou vodou a necháme je 30 minut namočené. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vodu ze švestek si necháme na podlévání masa. Slaninu pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
Omyté vepřové karé s kostí osušíme, podélně uprostřed masového válečku a kostí rozřízneme a vložíme švestky. Maso osolíme, posypeme kmínem, pepřem a zázvorem. Dáme ho do pekáče vytřeného olejem. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě na 200°C doměkka přibližně 1,5-2 hodiny. Během pečení maso poléváme vodou ze švestek.
 - 
                                3
Upečené maso nakrájíme na plátky, na talířích je ozdobíme švestkami, polijeme výpekem a servírujeme.