Vepřové kotlety na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sádlo škvařené
  • 4 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 73.9 mg
  • Draslík 401.3 mg
  • Vláknina 1298.5 mg
  • Vitamín A 1298.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso poprášíme moukou, zázvorem a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle.

  • 2

    Opečené kotlety vyjmeme, na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kotlety a přidáme ještě špetku zázvoru, kmín a sůl. Podlijeme 2dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Podáváme s bramborovými noky a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu