Šumavský houbový pekáček
Suroviny
- 200 g Houby čerstvé
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Strouhanka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 kg Brambory vařené ve slupce
 - 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 783 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 197.7 mg
 - Draslík 1399 mg
 - Vláknina 21600.4 mg
 - Vitamín A 21600.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme s bramborami.
 - 
                                3
Brambory a houby dáme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce s pažitkou, majoránkou a solí. V horké troubě zapečeme dozlatova.
 - 
                                4
Podáváme se zeleninovým salátem.