Salát z červené řepy s tatarskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 17.5 mg
 - Draslík 487.9 mg
 - Vláknina 8404 mg
 - Vitamín A 8404 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou červenou řepu zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Potom řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Připravíme zálivku z vody, octa, cukru a soli, nalijeme ji na řepu a přidáme několik koleček křenu. Necháme asi půl dne v chladu proležet.
 - 
                                3
Před podáváním rozdělíme salát na talířky a přelijeme tatarskou omáčkou.