Bramborové knedlíky s krupicí I.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 141.5 mg
 - Draslík 451.9 mg
 - Vláknina 6176 mg
 - Vitamín A 6176 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vysypeme krupici, mouku a prolisované brambory.
 - 
                                2
Metlou rozšleháme vejce, osolíme přidáme mléko a tekuté máslo. Směs vlijeme k bramborám s krupicí a moukou, vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme tři podlouhlé knedlíky a vaříme v osolené vodě zhruba 25 minut.